vrijdag 13 juni 2014

BV Les 4 Beeldcultuur #1

In les 4 hebben we les gekregen over verschillende soorten kunst. In deze les kwamen er 3 aan bod. Dat was de post-moderne kunst, de klassieke kunst en de moderne kunst. De docent liet op haar PowerPoint verschillende beelden zien uit deze 3 perioden. We praatten er dan over hoe die perioden een invloed hebben gehad op de wijze van hoe we nu beelden beschouwen. Hoe kijken wij nu naar beelden? Wat zien we? Hier zijn 3 voorbeelden van deze kunsten:

Post-moderne kunst:

Andy Warhol
Campbell's Soup
1964

Warhol wilde eerst schilderen waar hij het meeste van hield: 'geld'.
Maar toen raadde een architect hem aan om iets te schilderen wat veel mensen zien dagelijks. Hij moest toen denken aan soep. Dit zorgde ervoor dat er een hele tentoonstelling kwam met door Warhol getekende soepblikken.














Klassiek:

De 'kleine' toren van Babel
Pieter Breugel de Oude
1563


Dit is een mooi voorbeeld uit de klassieke periode. Breugel de Oude verbeelden de toren naar het Bijbelverhaal. Je ziet veel bogen wat je laat denken aan de tijd van de Romeinen. De Romeinen hadden ook een klassieke bouwkunst.
Het gebouw lijkt erg op het klassieke gebouw, het Colosseum.












We hebben deze les ook 3D tekeningen gemaakt. Hier is een mijn "schets" van een kubus die ik in 3D heb geprobeerd te maken.






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten