vrijdag 13 juni 2014

BV Les 7 Ontwikkelings-fasen (Parsons)

In de les hebben we gekeken naar een schilderij waarin een vrouw was afgebeeld. We moesten vragen beantwoorden die over het schilderij gingen. Door de vragen te beantwoorden konden we kijken in welk stadium wij zaten. Dat hing natuurlijk wel af van je antwoord op de vraag. Er waren 5 stadiums namelijk: " Stadium 1 associatie(vertellen wat je ziet) stadium 2 voorstellen van het beeld, stadium 3 expressie, stadium 4 leerbaar (functie) en stadium 5 eigen mening." We moesten ook kijken of bij ons enige vorm van inleving was. De vrouw op het schilderij was een prostituee. Er waren ook symbolische kenmerken. Er lag geld op de tafel, ook een sigaret en ze droeg pikante kleding. Ze keek erg somber omdat ze niet meer gewild was vanwege haar leeftijd.





















Daarna hebben wij naar beelden gekeken van Rio de animatie film. Ik en de mensen in mijn groepje bedachten dan vragen die bij het beeld paste.













Wie kent deze film?tenminste 1 kind
Waar gaat de film over?       
1 kind legt het uit anders de docent zelf
Welke dieren zie je?           
vogels, apen, krokodil, miereneter, vlinders, toekan, etc
Waar leven de dieren en hoe zie je dat?
In het amazone gebied, door het meer en het bos en de waterval en de verschillende soorten dieren die er op die plaats leven.
Welke gezichtsuitdrukkingen hebben de dieren en wat zegt dat over de dieren?
Alle dieren kijken vrolijk behalve het mannetje ara, omdat die voor hem op een onbekend terrein is dus hij kijkt een beetje bang. De miereneter kijkt alsof die net wakker is en de krokodil kijkt boos omdat ze op zijn hoofd staan.
Horen de dieren allemaal bij elkaar? Welke dieren?
De blauwe vogels want die hebben dezelfde kleur en ze staan allemaal bij elkaar.
Hoe ziet de sfeer eruit? 
Gezellig, bijna iedereen kijkt vrolijk, vrolijke kleuren.
Wat zie je op de achtergrond? 
Een waterval, een boomtak met nog meer ara's die daar bij elkaar zitten.
Speelt deze film nu af of vroeger? Hoe zie je dat?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten